Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Екхарт Толе | Книги | Биография

Екхарт ТолеЕкхарт Толе е немски духовен учител и автор. Толе е роден през 1948 г. в Германия, където живее до 13-годишната си възраст, след което се премества в при баща си в Испания. На 19 години заминава за Англия. Дипломира се в Лондонския университет и работи известно време в Кеймбриджкия университет в сферата на супервизията.

На 29-годишна възраст Екхарт Толе изживява, по негови думи, едно внезапно и радикално духовно пробуждане. Той описва това състояние като „Просветление“, наричано освобождение от индентифицирането със собствената личност в своята първа книга „Силата на настоящето“. Тази дълбока духовна промяна разрушава старата му самоличност и променя из основи хода на живота му.

Следващите няколко години той посвещава на стремежа да разбере, осмисли и задълбочи промяната, която бележи началото на едно важно пътуване навътре в себе си.

Толе пътува много, той е съветник и духовен учител, който работи индивидуално и с малки групи в Европа и Северна Америка. От 1996 г. насам живее във Ванкувър, Канада.

До момента е публикувал четири книги. Първата му книга, „Силата на настоящето“, която стои начело на бестселър-списъка на Ню Йорк Таймс, е преведена на над 30 езика.

Чрез „Силата на настоящето“ учението му за първи път става достъпно за широката публика. Голям успех имат и следващите му книги Гласът на покоя“, „Нова Земя: Пробуждане за целта на вашия живот“ , „Практикуване на силата на настоящето“, „Единение с живота“.

В своите книги Екхарт Толе употребява картини и мистични изказвания от различни духовни традиции, като например Християнския Мистицизъм или Будизма, за да опише препоръчания от него път към вътрешната свобода или респeктивно към Просветлението. 

 

Не са открити продукти.