Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Дан Милман | Книги | Биография

Дан МилманДаниел Джей Милман е американски писател на бестселъри в жанра мемоари и съвременен роман, лектор в областта на самопомощта и мотивацията, и бивш гимнастик и световен шампион по скокове на батут. Пише под псевдонима Дан Милман.

Милман е роден през 1946 г. в Лос Анджелис,  САЩ. Още от малък изучава различни бойни изкуства и има черен колан по айкидо. След това се занимава с гимнастика, акробатика и скокове на батут.  Като студент в Калифорнийския университет в Бъркли, на Световното първенство в Лондон през 1964 г. печели световната титла по батут.

През 1968 г. се възстановява от тежка катастрофа с мотоциклет и участва като капитан на отбора на шампионата по батут. През същата година завършва с бакалавърска степен психология университета в Бъркли, където е избран и за спортист на годината.

През 70-те години печели изследователска стипендия и обикаля Хавай, Индия и Хонг Конг, където изучава принципите на различните видове йога и бойни изкуства.

След завръщането си в САЩ Милман започва да пише мемоари и книги на тема самоусъвършенстване и духовно развитие. Книгата му „Пътят на мирния воин“ (1980 г.) става световен бестселър. През 2006 г. романът е адаптиран във филма „Peaceful Warrior” с участието на Скот Мехлович и Ник Нолти в ролята на Сократ.

През 1985 г. се насочва към издаването на аудио и видео програми и организиране на семинари, чрез които представя вижданията и опита си за личностна мотивация и успех.

Произведенията Милман са преведени на 29 езика по целия свят. В България са издадени „Пътят на мирния воин“, „Свещеното пътуване на мирния воин“, „Пътуванията на Сократ“, „Законите на Духа: мощни истини за изграждането на живота“.

 

Не са открити продукти.