Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Джек Лондон | Книги | Биография

Джек Лондон Джек Лондон е един от най-известните американски журналисти и писатели от началото на 20 век. Роден е през далечната 1876, а смъртта му настъпва едва 40 години по-късно. Автор е на 23 романа и на над 200 разказа. Водеща в творбите му е идеята за силата на природата и оцеляването в неизвестното. Най-популярни заглавия са „Белия зъб“, „Дивото зове“, „Мартин Идън“, „Лунната долина“, „Сияйна зора“, „Сърцата на тримата“, „Морският вълк“.

„Животът достига връхната си точка, когато осъществява в най-пълен размер онова, за което е предназначен.“
- из „Белият зъб

Животът на писателя не е лишен от приключения – в младежките си години работи в консервна фабрика, след това се подвизава като незаконен ловец на стриди, а едва навършил пълнолетие е принуден да живее на улицата. Въпреки трудностите пламакът у него не гасне и с много борба и лишения успява да поднови цивилизования си начин на живот и да продължи обучението си, макар и то да е основано на самоподготовка и на няколко хилядна библиотека зад гърба му. В края на 19 век се изявява като златотърсач и ако не се сдобива със злато, то младият автор събира достатъчно златни истории, които по-късно ще разкаже в книгите си.

 

„Във вашия космос, види се, няма място за любовта. А в моя – красотата е само прислужница на любовта.“
- из „Мартин Идън

Джек Лондон разполага с безспорен талант, който използва главно, за да се отърси от оковите на бедността, под напора на които е протекъл половината му живот. Занимава се с политика и е деен представител на социалистическата партия. Журналистическата му кариера също оставя виден отпечатък в историята, като се изразява главно в независимите му произведения, базирани върху лични наблюдения и проучвания. Името му се разпознава като едно от най-значимите в световната литература от миналия век, а създадените от него герои са запомнящи се и колоритни образи, в които се припознаваш и днес. 

 

Не са открити продукти.