Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Джон Грийн | Книги | Биография

Джон ГрийнДжон Грийн работи като асистент в издателска къща, докато пише първата си книга „Къде си, Аляска?” (Looking for Alaska, 2005). Романът се превръща в бестселър и му донася не само голяма популярност, но и първото литературно отличие – наградата Printz. Следващите му книги се радват на не по-малък успех, авторът печели и престижната награда Edgar през 2009 година с творбата си „Хартиени градове” (Paper Towns). Бестселърът „Вината в нашите звезди” (The Fault of Our Stars, 2012 г.) оглавява редица световни класации за бестселъри, сред които на New York Times и USA TODAY. Екранизацията по хитовия роман е с участието на холивудската звезда Шейлин Удли и излиза по кината през юни 2014 г.

Но това не е всичко. Заедно с брат си Ханк Джон Грийн създава Vlogbrothers – един от най-популярните видеопроекти в света. През 2014 г. той е определен от TIME за един от 100 най-влиятелни хора на планетата.

Други негови издадени до момента книги са „Множество Катрини“, „Уил Грейсън“ (в съавторство с Дейвид Левитан) и „Сняг вали“, във втората от които със собствени творби се включват Морийн Джонсън и Лорън Миракъл.

 

Не са открити продукти.