Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Джефри Арчър | Книги | Биография

Джефри Арчър Често се казва, че личната история на Джефри Арчър съвсем спокойно може да се превърне в световен бестселър. Роден в Лондон и израснал в Съмърсет, Джефри завършва гимназия в Уелингтън и по-късно Брасенс колидж, Оксфорд.

След напускане на колежа се занимава дейно с политика и едва навършил 29 години е вече част от Британския парламент. По-късно заема позицията на заместник-председател на Консервативната партия, а през 1992 г. става член на Камарата на лордовете в британския парламент. Влиза през годините влиза в конфликти с медии и законодателство и дори стига до момент, в който влиза в затвор за около година. Поради същата причина и благородническата му титла бива отнета през 2002 година. В последствие успява да изчисти името си и да възвърне предишния си статут.

Джефри Арчър е един от най-успешните автори на криминални романи. Първият му роман „Нито пени повече, нито пени по-малко“ бива публикуван през 1976 година и веднага се превръща в бестселър. И до ден днешен той не спира да пише, като едно от последните му произведения е поредицата „Хрониките на Клифтън“. Други негови известни романи са „Не бягай от съдбата си“, „Шах и мат“, „Пътеки на славата“, „Затворник по рождение“, „Опасно наследство“, „Тревата там е по-зелена“ и „Колчан, пълен със стрели“.

 

Не са открити продукти.