Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Чък Спезано | Книги | Биография

Чък СпезаноЧък Спезано е международно признат терапевт, социолог и клиничен психолог. В работата си обединява класическата и духовната психология. С разработената от него Психология на визията, той помага на хората да разрешават вътрешните си конфликти, да осъществяват мечтите си, да постигат целите и да изразяват вътрешния си потенциал.

Спезано е специалист по психология на взаимоотношенията с над четиридесетгодишна практика в консултирането и обучаването на двойки. Заедно със съпругата си Ленси Спезано той води семинари и курсове, посветени на темите за развитие на партньорските двойки. Заедно и поотделно те са автори на книги, които комбинират духовното развитие, личностното развитие и развитието на взаимоотношенията.

Д-р Чък Спезано предлага уникална перспектива към човешките връзки чрез персоналния си подход, който съчетава психология, метафори и духовност. Той твърди, че най-голямата грешка, която правим във връзките си е да очакваме от другия да ни даде нещата, от които се нуждаем – да ни привлича, да се грижи за нас, да ни дава любов, да е забавен, да може да се разчита на него.

От 1980 насам Чък Спезано води семинари по цял свят, насочени към всички, които работят в сферата на медицината и лечението и към хората, които вървят по своя личен път на изцеление и търсят иновативни подходи, които са достатъчно дълбоки, креативни и ефективни.

Чък и жена му Ленси редовно пътуват до САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Швейцария, Австрия, Япония, Китай, Тайван и Сингапур, и до много други места по света, където провеждат лекции и публични семинари. Чък провежда и индивидуални коучинг сесии и бизнес семинари за различни компании.

Д-р Спезано е автор на над 40 книги, публикувани в 20 държави.

„Когато говоря с хората за взаимоотношенията и им казвам за тези книги по темата, те не ме правят експерт. Нещо, което ме прави експерт, е фактът, че жена ми е щастлива. Това е главният тест. След като хората са отработили повечето си различия, трябва да преминат през мъртвата зона. И едно от скритите неща, което поддържа тази мъртва зона във взаимоотношенията, е съревнованието. Защото семействата ни не са били свързани и това, което се получава, е съревнованието за любов. То провокира спорове и кавги, и отдръпване. Когато се съберем с другия човек и по време на връзката ни, става ясно кой е скалата. Той е в ролята на герой. Трябва да решим кое е по-важно за нас – любовта или това да се предпазваме. Щастието е, което ни показва, че правим нещата по правилния начин. А болката показва, че не можем да правим това. По някакъв начин с всичките си разочарования и болки показваме, че не си учим урока.“ - Чък Спезано

 

Не са открити продукти.