Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Ален де Ботон | Книги | Биография

Ален де БотонАлен де Ботон (Alain de Botton) е писател, философ, телевизионен водещ и предприемач. Автор е на множество книги, сред които бестселърите Essays In Love (1993) Status Anxiety (2004), както и издадената у нас "Как Пруст може да промени вашия живот". Член е на Кралското литературно общество в Лондон. 

В своите книги и телевизионни програми Ален де Ботон говори на различни теми и аспекти от съвременния живот, акцентирайки на приложението на философията в ежедневието. 

Ален де Ботон е роден в Цюрих, Швейцария, през 1969 г. В момента живее в Лондон. 

Неговите книги, обогатени от чувството му за хумор, огромната му философска култура и безпогрешния му усет на романист, увлекателно разказват за ценните моменти в живота, като разглеждат едни от най-големите предизвикателства на съществуването ни и търсят отговори на въпросите: "Щастливи ли сме?" и "Къде е мястото ми в живота?". 

Ален де Ботон е основател на две социални движения. Първото е в подкрепа на архитектурата и се нарича "Живата архитектура", с което се ангажират най-известните архитекти да строят почивни домове, които могат да бъдат наемани от всеки желаещ. Второто социално движение е "Училището на живота".

 

Не са открити продукти.