Анотация на книгата
Подробности
Аюрведа, древното лечебно изкуство на Индия, учи, че храната е изключително важна за човешкото здраве и благоденствие. Тази книга представлява автентичен пътеводител на аюрведичния подход към храната и вкусните вегетариански ястия. Рецептите включват билки и подправки, които подпомагат балансирането на конституцията на всеки човек. За всяка рецепта е дадено и влиянието й върху индивидуалната конституция, както и лечебните качества на много от храните. Това е много повече от готварска книга.
В книгата са включени още:
- Около 300 прости лечебни средства за всякакви болести – от настинка и кожни проблеми до стабилизиране на кръвната захар при диабет, които могат да се приготвят с билки, плодове и зеленчуци.
- Таблица, чрез която да определите индивидуалната си конституция.
- Изчерпателни насоки за храните, подходящи за основните конституционни типове.
- Списък с качествата на храните и тяхното влияние върху дошите.
Можете да разгледате откъс от книгата в pdf формат.
Биография и факти за автора
Д-р Васант Лад, бакалавър по аюрведа, медицина и хирургия, магистър на приложните науки, е роден в Индия. В продължение на три години е бил директор на аюрведичната болница в Пуна, Индия. Той е световноизвестен експерт по аюрведична медицина, автор на много книги за аюрведа. Д-р Васант Лад е основател и директор на Аюрведичния институт в Албакърки, Ню Мексико, САЩ.
Мнения за книгата
СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ
Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.