Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 

 

A Cook's Tour: Приключенията на готвача

Антъни Бурдейн

Единственото нещо, което Антъни Бурдейн обича колкото готвенето, е да пътува, а "Приключенията на готвача" е екзотичното и изключително вкусно бракосъчетание между тези две негови големи страсти. Вдъхновен от въпроса "Кое е перфектното ядене?", Тони поема в търсене на Свещения Граал на кулинарията. Написана в типичния остроумен, занимателен и свеж стил на Бурдейн, книгата е разказ за храненето, но и за хората, които то събира заедно – толкова различни, и толкова еднакви от единия до другия край на земята.

 

Наличност: Да

19,99 лв.

ПРОМОПАКЕТ: КРЪСТОПЪТ

ПРОМОПАКЕТ: ПОДАРИ НАДЕЖДА

ПРОМОПАКЕТ: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Тази книга не е за вегетарианци!

Единственото нещо, което Антъни Бурдейн обича колкото готвенето, е да пътува, а "Приключенията на готвача" е екзотичното и изключително вкусно бракосъчетание между тези две негови големи страсти. Вдъхновен от въпроса "Кое е перфектното ядене?", Тони поема в търсене на Свещения Граал на кулинарията.

Авантюристично настроеният готвач прекосява света надлъж и нашир, опитвайки местни деликатеси – от най-странни и неподозирани ястия до върховни постижения на кулинарията. Пътува до Камбоджа, през пътища с необезвредени противопехотни мини, за да стигне до територията на червените кхмери, и до Сайгон, където изяжда още туптящото сърце на отровна кобра. Цяло село в Португалия угоява прасе в чест на посещението му, а берберите в Сахара му приготвят печено агне под звездите на пустинята. От Москва, през Лондон, Мароко и Мексико – светът поднася ястията си на Тони, а той е готов да ги опита и да ни разкаже за тях.

Написана в типичния остроумен, занимателен и свеж стил на Антъни Бурдейн, "Приключенията на готвача" е разказ за храненето, но и за хората, които то събира заедно – толкова различни, и толкова еднакви от единия до другия край на земята.

"Гонзо гастрономия – забавлението е неизбежно."  - Ню Йорк Таймс

"Великолепна – Бурдейн представя света на храненето с цялата театралност и сериозност, които заслужава. Включил е всички котлони и резултатът ни оставя възхитени."  - Ю Ес Ей Тудей

Биография и факти за автора

Антъни БурдейнАнтъни Бурдейн е един от най-известните готвачи в света. Работи като изпълнителен готвач повече от 30 години в легендарния ресторант Brasserie Les Halles в New York City и е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес според класацията на сп. Форбс – „Топ 10 на най-богатите готвачи в света” (2008 г.). Той е груб, постоянно обижда, не носи колосани бели дрехи или ефектни високи шапки. Като се прибави и употребата на неприлично количество алкохол, наркотици и безразборния секс, Бурдней съвсем заслужено получава прозвището Лошото момче на кулинарния бранш. Освен това той е страхотен готвач, талантлив писател и може да зарази всекиго със страстта си към храните от най-различен вид. Именно страстта и авантюристичният му дух са му създали милиони гурме фенове по целия свят.

 

Антъни Бурдейн е роден през 1956 г. Посещава колежа „Васар” и завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка (КИА). Работил е в множество ресторанти като Supper Club, One Fifth Avenue и Sullivan’s.

 

Редовно сътрудничи на списания и вестници и статиите му за кулинарните тайни се появяват на страниците на The Times, New York Times, Observer, Face, Scotland on Sunday и Food Arts.

 

Бурдейн е изкушен от литературата и е автор на няколко книги, сред които има и два криминални романа - Gone Bamboo (1997) и Bone in the Throat (1995).

 

Статията му „Не яжте, преди да прочетете това”, публикувана в The New Yorker, става невероятно популярна и като нейно естествено продължение се ражда автобиографичният роман „Поверително от кухнята”. Книгата предлага поглед зад лъскавия свят на ресторантските салони и разкрива личната история на Бурдейн. Превръща се в световен свръхуспешен бестселър.

 

Заглавието е добре познато на българските зрители от сериала „Поверително от кухнята”, създаден по едноименния роман. В момента филмът се излъчва по българските телевизии. В ролята на Антъни Бурдейн (Джак Бурдейн) е актьорът Брадли Купър (“Високо напрежение”, “Последният ергенски запой”).

 

През 2002 г. телевизионният канал Food Network продуцира предаване в 22 епизода с участието на Бурдейн – „Пътешествието на един готвач в търсене на съвършеното ястие” (преведено в България като „Гастрономическо турне”), в което той обикаля целия свят и задоволява кулинарното си любопитство, като вкусва от най-екстремните храни, които може да открие в различните страни. Той опитва овчи тестикули в Мароко, яйца от мравки в Мексико или око на тюлен на забравено от бога място. Едноименната книга, написана след края на пътешествието му, става изключително популярна и стига до върховете на литературните класации в САЩ и Великобритания. Кулинарните му книги с рецепти също имат изключителен успех сред професионалистите и любителите.

 

Кулинарното шоу "Без задръжки" (No Reservation), което Бурдейн води и в което приготвя странни вкуснотии като препечен ректум от африкански глиган, е хит сред зрителите на Travel Channel. В края на 2011 г. тръгна и най-новото му предаване – The Layover.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Чудото, наречено The Fast Diet или диетата 5:2

Чудото, наречено The Fast Diet или диетата 5:2

Редовен Цена: 12,00 лв.

Специална цена: 7,99 лв.