Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

А бях само на 17 години

Бойчо Огнянов

"Книгата на Бойчо Огнянов беше за мен щастливо откритие. Когато видях за първи път ръкописа, очаквах, че ще прочета просто един спомен от Белене – факт, който сам по себе си, както вече казах, заслужава адмирации. Споменът обаче се оказа един от най-вълнуващите, които съм чел. На всичкото отгоре – много автентичен.
Дано книгата стигне до ръцете на повече читатели. Бившите лагерници и затворници от комунистическия режим лека-полека си отиват – не бива истината за онова време да си отиде с тях.
Не съм прекален оптимист – днес тя може и да не обърне вниманието, което заслужава, върху себе си. Но един ден необременените поколения със сигурност ще искат да се вгледат по-критично в онова време. Тази книга е за тях."

Петър Стоянов, президент на Република България (1997–2002), първият държавен глава след 9.09.1944 г., който не е членувал в Българската комунистическа партия

 

Наличност: Да

8,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Едно от най-правдивите обвинения срещу българския комунизъм

Старая се да прочета всеки спомен, написан от жертвите на комунистическия режим, на хората, хвърлени в комунистическите лагери и затвори – които са изключително рядко явление, за разлика от многобройните мемоари на бивши членове на Политбюро, бивши членове на Централния комитет, бивши генерали от Държавна сигурност, бивши камериери и готвачи на Тодор Живков, бивши придворни на Людмила Живкова.

В началото всички се питаха защо, защо емблематични представители на онази система, която беше заклеймена от историята, осъдена с резолюции на Европейския съюз и Съвета на Европа (чийто член е и България), пишат и разказват не само с охота, но и без никакъв свян за времето на комунизма, докато жертвите на този най-мрачен период от най-новата българска история мълчат. Дали заради страха, от който репресираните сравнително трудно се освобождават, или защото жертвите с неохота си спомнят за най-кошмарните периоди от своя живот? Вероятно.

Вероятно и заради нежеланието на повечето издатели, главни редактори и други „отговорни“ фактори да публикуват подобни свидетелства – лозунгът: „Стига сме се обръщали непрекъснато към миналото!“ върши идеална работа на онези, които толкова много искат да не се ровим в престъпната история на българския комунизъм.

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: