Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

5 МОДЕРНИ ПРИКАЗКИ ЗА ЖИВОТА В 21 ВЕК, В КОИТО МОЖЕ БИ ЩЕ ОТКРИЕТЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ...

5 вълнуващи пътешествия, които ще ви отведат в космополитния Лондон, до магичния полуостров Крим, в далечна Австралия и в едно малко крайбрежно селце в Испания. 

5 истории за любовта, за надеждата, за изкуството да живеем заедно, за приятелството, за смисъла, за магията на случайността... 

5 модерни приказки за живота в 21 век, в които може би ще откриете своята история... 

5 романа за студените зимни дни.

 

Акция: „2019 с книга в ръка!“ Издателство „Гнездото“ ви предлага 5 великолепни романа с 50% отстъпка.

Само от 12-ти до 16-ти януари!

 

"В книгите се крие особено очарование – те ни носят наслаждение, говорят с нас, дават ни добър съвет и стават наши приятели." Франческо Петрарка

 

За очарованието да бъдеш човек и да търсиш любовта 

Вярвате ли в сродните души? Ейдън вярва. И смята, че може да помогне на Джен да намери „мъжа, създаден за нея“. А дали може човек да срещне сродната си душа с помощта на компютърен софтуер? Ейдън е убеден в това. Просто защото самият той Е софтуер.

Джен е на 34, привлекателна, без да е ослепителна красавица. Жена, която мечтае за спокойна връзка и деца. Но внезапно изоставена от своя приятел след двегодишна връзка, тя се оказва в задънена улица.

Как да продължи нататък? Дали ще се появи правилният мъж в живота ѝ? Тя е сигурна, че когато го срещне, ще го познае, защото „всяка негова дума звучи като песен, която само ти можеш да чуеш“.

Но как да го намери? Или може би ще я намери той?

Ейдън знае всички отговори. 

Две човешки същества са оплетени в очарователна, романтична любовна история, която е ловко направлявана от „избягали“ в интернет изкуствени интелекти. Машините се намесват в техния живот и се опитват да им помогнат в търсенето на любовта. Дали е възможно това? Ще могат ли да се ориентират в сложния пъзел на човешките емоции и да проумеят щастието на човешките същества? 

„Щастието на човешките същества“ е забавна, увлекателна и пълна с неочаквани обрати история, която ще ви накара да се вгледате в онези красиви и прелестни емоции, в онези малки мигове на щастие, които ни правят човешки същества. 

Купи „Щастието на човешките същества“ с 50% отстъпка. Само от 12-ти до 16-ти януари 17.95 лв. 8.98 лв.!

 

Една история, която може да промени живота ви 

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Едните протестират в двора на катедралата „Свети Павел“, а другите ги наблюдават от върха на стъклените кули в Лондонското сити. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята? 

Провокативният и топъл глас на романа „Проблемът с емпатията“ ни кани в тези два свята и ни разказва една затрогваща и увлекателна история за живота в 21 век.

Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. Той е циничен, арогантен и безчувствен. А всички останали за него са нищожни и глупави хора, чиито чувства и проблеми не съществуват.

Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор. И с него започват да се случват необясними неща... изблик на емоции, неканени сълзи, наченки на необяснима съпричастност... А когато „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му, егоцентричният милионер за пръв път изпитва нещо, което прилича на любов...

Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?

 Отговорът е някъде там, в сърцето. Защото рано или късно душата започва да се бунтува, пъзелът на живота се преподрежда и всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея?

Роман, който ще помните дълго... 

Купи „Проблемът с емпатията“ с 50% отстъпка. Само от 12-ти до 16-ти януари 16.90 лв. 8.45 лв.!

 

За изборите, които правим, когато сме изправени на кръстопът 

Ако душата ви търси простор, ако съзнанието ви мечтае за яснота, прочетете тази книга. Срещата с "Кръстопът" на Владимир Чеповой е като приятелска ръка, протегната за помощ. Дори да имате усещането, че потъвате, че се губите, след прочита й със сигурност ще се почувствате отново в безопасност, избрали уверено посоката... след поредния си кръстопът. 

Нейният герой – самоуверен млад мъж, ще ви въвлече в своята увлекателна история, неусетно ще ви стане симпатичен и водейки ви през своите житейски кръстопътища, може би ще ви предизвика да се вгледате в своите собствени съдбовни моменти. 

Клим е млад, богат, успял, самоуверен и дори леко арогантен бизнесмен, любимец на жените... и на съдбата. Докато не чува една диагноза. И не среща един мистичен и чудат непознат. Точно в момент, в който е тежко болен, съдбата му изпраща „полезните“ хора и „правилните“ ситуации и обстоятелства, които променят целия му живот. 

Той ще се върне на много от своите кръстопътища... и ще оцени решенията, които е взимал... На тези кръстопътища ще срещне отново любовта към жената, която е изгубил, детето си, на което не е позволил да се роди, ще погледне за първи път през очите на родителите си, ще се сблъска отново с едно предадено приятелство, ще си спомни изгубените мечти и ще се опита да ги възроди отново, ще промени цялата си ценностна система и отношение към заобикалящата го реалност... И може би, накрая ще разбере смисъла на думичката „Щастие“! 

Един роман или по-скоро философски поглед към живота - за неговите ценности, за обидата, за гнева, за страха, за липсата на любов, за потиснатите емоции, за нереализираните желания и мечти, за дружбата, за любовта и предателството, за алчността, за честността...

 Купи „Кръстопът“ с 50% отстъпка. Само от 12-ти до 16-ти януари 13.90 лв. 6.95 лв.!

 

Тъжната история на милиони жени. Не отвръщайте очи! 

За външния свят те са идеалната двойка. Дейвид е успешен бизнесмен с блестяща репутация. Привлекателен, обаятелен събеседник и галантен джентълмен. Оливия е уважаван ветеринарен хирург. Интелигентна, образована и добронамерена млада жена. А когато се ражда дъщеричката им Зоуи, техният живот изглежда съвършен.

Но само изглежда. И то само за външния свят...

Оливия знае, че в безупречния ѝ брак има нещо дълбоко нередно. Тя живее в страх, изолация и манипулация. Лута се между любовта, вината и унижението. И е поставена в почти невъзможна ситуация, в която няма никакъв приемлив и разумен ход.

Нейният живот е белязан от две думи: домашно насилие. Колко тежки могат да бъдат пораженията в живота на една жена, подложена на емоционален и физически тормоз? Докъде може да стигне ескалацията на този проблем? Възможно ли е да се справи сама? Как един мъж се превръща в деспот и насилник? И защо проблемът много често тлее в перфектните семейства?

„Изповедта на една майка“ е едно вълнуващо емоционално пътешествие, което дълбоко ще ви разтърси. Ще видите борбата на една жена да върне живота си. И за първи път ще чуете един много важен разказ – на майката на насилника. 

Не затваряйте очи за проблема с домашното насилие. Той може да съществува някъде съвсем близо до вас. И знайте, че той е дълбоко маскиран. А жертвата не може да си тръгне. Тя има нужда от помощ. Може би от вашата помощ.

Не пропускайте тази история. Говорете за нея. Тя може да спаси една жена и да ѝ помогне да върне живота си обратно... 

Купи „Изповедта на една майка“ с 50% отстъпка. Само от 12-ти до 16-ти януари 16.90 лв. 8.45 лв.!

 

Една топла история за мрачните дни, в които нищо не върви... 

Декември е. Туристите отдавна са си тръгнали от малкото рибарско селище Пуерто Анил. Улиците пустеят. Светят единствено прозорците на „Кафе Търнър“.

А там случайността събира четирима непознати. Всички са в задънена улица и... май няма никаква надежда. Животът на всеки от тях прилича на горяща къща, в която не е останало почти нищо, само тишина и горящи отломки...

Тогава един от тях задава въпроса: „Представи си, че животът ти е сграда, в която избухва пожар. Какво би спасил от огъня? Може би нещо, което е давало смисъл на живота ти...“

Всички трябва да разровят жаравата, да извадят болезнените спомни и да потърсят своя отговор.

Но разговорът, започнал като игра, неусетно преплита съдбите им и ги повежда по напълно непознати пътища. Които може би ще променят живота им... 

„Лъч надежда“ е още една вълшебна история от прекрасния каталунски разказвач Франсеск Миралес. Съвременна приказка за невидимите нишки на приятелството и любовта, благодарение на които можем да видим крехката светлина на надеждата в края на тунела... 

Купи „Лъч надежда“ с 50% отстъпка. Само от 12-ти до 16-ти януари 11.95 лв. 5.98 лв.!